Осінні канікули планують подовжити

У Міністерстві охорони здоров'я не виключають продовження шкільних канікул через рівень захворюваності школярів

Осінні канікули планують подовжити

Зменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

Таку інформацію повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Поки що вирішується, скоріш за все вони будуть трошки продовжені. Але ми не розраховуємо, що вони будуть доволі тривалими. Зазвичай канікули тривають впродовж двох тижнів, ми зараз дискутуємо про термін 3-4 тижні», – зазначив Кузін.

Крім того, він повідомив, що сьогодні на стаціонарному лікуванні через COVID-19 перебувають 607 дітей, і це 21% від кількості ліжок, які були виділені під ковід на педіатричному напрямку. Тепер є майже 2800 ліжок.

Ситуація із захворюваністю школярів на Covid-19 відрізняється в різних областях. Багато класів закривається на карантин через випадок захворювання учня або вчителя.

«Сумарний внесок школярів, педагогів, закладів освіти в епідемічний процес це близько 10-15%. За рахунок такого рішення ми намагаємося зменшити тягар як на систему охорони здоров'я, так і потенційно по тих областях, які мають понаднормове навантаження, дещо розвантажити їх. На наше переконання, і, до речі, МОН також підтвердило це, ми вирішили спрацювати разом, перенести їх на тиждень раніше, тому сподіваємося, що це буде одним з дієвих протиепідемічних заходів національного рівня», – додав Ігор Кузін.

Джерело: Укрінформ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді