Програму «Захисту України» оновлять під реалії сучасності

Практична складова дисципліни стосуватиметься вмінь, необхідних для реалій сьогодення

Оновлення

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Практична складова дисципліни «Захист України» стосуватиметься вмінь, необхідних для життя в реаліях сьогодення, а це не лише про потреби оборони.

Відповідну інформацію зазначили в Міністерстві освіти і науки, коментуючи початок запуску пілотного проєкту оновленої дисципліни, апробація якого відбуватиметься у школах різних регіонів.

Передбачається, що на основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілотному проєкті, програму дисципліни буде покращено та фіналізовано.

Для успішного впровадження пілоту, МОН організує курс для вчителів. Для цього будуть залучені міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих.

Окрім того, для навчання українських вчителів залучать спеціалістів, які мають досвід роботи з симуляторами FPV-дронів, спеціалізацію у топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму.

В освітньому відомстві акцентували, що вже найближчим часом робочі групи запрошених експертів почнуть працювати над пропозиціями з оновлення практичної складової дисципліни.

Також очікується, що вони актуалізують програму і збільшать кількість практичних занять, додадуть підготовку до опанування базовими технологіями, якими зараз користуються захисники і захисниці.

«Практична складова дисципліни «Захист України» стосуватиметься вмінь, необхідних для життя в реаліях сьогодення, а це не лише про потреби оборони. Навички домедичної допомоги та орієнтування на місцевості стануть у пригоді в походах, подорожах чи кризових ситуаціях. Знання з мінної безпеки допоможуть зберегти життя і здоров'я, правильно поводитися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Навички керування БПЛА — конкурентна перевага, їх використовують відеографи, геодезисти, археологи і ще безліч спеціалістів у професійній діяльності», — наголошують у Міністерстві освіти  і науки.

Зауважимо, що пропедевтичний безпековий практикум буде запроваджено в межах інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» у другому циклі базової освіти (7-9 класи).

Джерело МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74149

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді