Деякі харчові продуктів для шкіл мають відхилення

Теми:
З початку року було здійснено понад 1200 досліджень харчових продуктів для шкіл

Перевірка якості продуктів для шкільного харчуванняПротиепідемічні заходи в дитсадку: нові рекомендації МОЗ

7% перевірених харчових продуктів, що постачалися до закладів освіти, мали відхилення за мікробіологічними показниками.

Таку інформацію зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька за підсумками лабораторних досліджень харчових продуктів.

Як вона повідомила, з початку року Держпродспоживслужба здійснила понад 1200 лабораторних досліджень харчових продуктів, які використовувались для приготування страв у закладах освіти, на відповідність параметрам безпечності.

Результати проведених перевірок установили 92 невідповідності за мікробіологічними показниками, що склало 7% від досліджуваних зразків.

Загалом з початку року Держпродспоживслужбою було проведено 1660 позапланових та 117 планових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів. Виявлено 11 операторів ринку, які не були зареєстровані у встановленому законодавством порядку, та 48 операторів ринку, які здійснювали свою діяльність без необхідних документів дозвільного характеру.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді