Протиепідемічні заходи в дитсадку: нові рекомендації МОЗ
7% перевірених харчових продуктів, що постачалися до закладів освіти, мали відхилення за мікробіологічними показниками.
Таку інформацію зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька за підсумками лабораторних досліджень харчових продуктів.
Як вона повідомила, з початку року Держпродспоживслужба здійснила понад 1200 лабораторних досліджень харчових продуктів, які використовувались для приготування страв у закладах освіти, на відповідність параметрам безпечності.
З листа до редакції: «У новоствореній громаді забороняють вчителям харчуватися в їдальні. Чи мають право вчителі харчуватися в шкільній їдальні за власні кошти?»
Результати проведених перевірок установили 92 невідповідності за мікробіологічними показниками, що склало 7% від досліджуваних зразків.
Загалом з початку року Держпродспоживслужбою було проведено 1660 позапланових та 117 планових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів. Виявлено 11 операторів ринку, які не були зареєстровані у встановленому законодавством порядку, та 48 операторів ринку, які здійснювали свою діяльність без необхідних документів дозвільного характеру.