Близько 7% шкіл країни перебувають на дистанційному навчанні

Теми:
Більшість зі шкіл перебувають на порозі відновлення очного навчального процесу

Кількість шкіл на дистанційному навчанніОсвітні програми 2021/2022: що рекомендує МОН

Наразі на дистанційному навчанні через відсутність достатньої кількості вакцинованих працівників у колективі перебуває 7% українських навчальних закладів.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, коментуючи перебіг вакцинальної кампанії серед освітян.

Як він відзначив, ще на початку жовтня таких шкіл було вдвічі більше. 

«Стосовно дистанційної форми навчання. Станом на 1 жовтня через відсутність достатньої кількості вакцинованих працівників майже 15% українських шкіл працювали в он-лайн режимі. Сьогодні таких лишилося 7%. Й більшість з них перебувають буквально на порозі відновлення очного навчального процесу», — повідомив очільник освітнього відомства.

Зокрема, керівник Міносвіти висловив вдячність освітянам країни та сподівання, що невдовзі усі школи країни зможуть працювати у звичному режимі.

«Висловлюю свою повагу та вдячність великому освітянському колективу країни, який попри всі складнощі демонструє надзвичайну відповідальність та згуртованість. Маємо надію, що темпи вакцинації не будуть знижуватися, і невдовзі не залишиться жодного навчального закладу, який би не міг продовжувати навчання дітей у звичному режимі», — акцентував міністр освіти Сергій Шкарлет.

Варто нагадати, що нещодавно Міністерство охорони здоров’я видало наказ щодо віднесення освітян до переліку працівників, які підлягають обов'язковому щепленню від COVID-19.

У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що невакцинованих педагогів незабаром будуть відстороняти від роботи.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді