Зміни у зовнішньому незалежному оцінюванні у 2022 році

Теми:
У 2022 році має змінитись перелік обов’язкових предметів для вступу на деякі спеціальності

Сертифікат ЗНО-2022 з математики

Накази з основ­ної діяльності: що потрібно знати керівникуУ 2022 році планується посилити роль сертифіката ЗНО з математики під час вступу до закладів вищої освіти.

Це зумовлено змінами у відповідному проєкті Умов прийому до закладів вищої освіти у 2022 році. Таким чином зміниться перелік обов’язкових предметів для вступу на деякі спеціальності.

Згідно з проєктом умов вступу, окрім традиційних спеціальностей, де необхідним сертифікатом для вступу щорічно була математика, у 2022 році сертифікат ЗНО з математики вимагатиметься як другий конкурсний предмет на вибір при вступі на такі спеціальності (напрями підготовки): «Політологія», «Соціальна робота», «Соціальне забезпечення».

Окрім того, проходження тесту з ЗНО з математики буде необхідний для вступу на спеціальність «Національна безпека (за окремими сферами забезпечення, видами діяльності)» та «Правоохоронна діяльність (крім вищих військових навчальних закладів)».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48177

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді