Невакцинованих працівників відсторонять від роботи

Теми:
Нещеплених працівників будуть не звільняти, а відсторонювати від роботи без збереження зарплатні

Взаємодія з невакцинованими вчителямиНакази з основ­ної діяльності: що потрібно знати керівнику

У разі відмови від щеплення представниками професій, які підлягають обов’язковій вакцинації, то їх на період карантину будуть відсторонювати від роботи без збереження заробітної плати.

Таку інформацію зазначив під час брифінгу в ефірі каналу «Еспресо» міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Як він відзначив, працівників визначених у переліку професій не звільнятимуть з роботи, якщо вони не пройшли вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19.

«Ми не говоримо про звільнення, ми говоримо про те, що коли обов’язково відстороняються від роботи без збереження заробітної плати, це ключове —  відсторонення без збереження. Але місце роботи зберігається за людиною. Ми говоримо про те, що відстороняти на період дії карантину: скільки буде тривати карантин, стільки людина не може працювати на цій посаді, якщо вона не вакцинується проти коронавірусної хвороби», — акцентував очільник відомства.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді