Шкіл, які досягли необхідного рівня вакцинації — одиниці

Теми:
В Україні дуже мала кількість шкіл, колективи яких досягли необхідного рівня вакцинації

Рівень вакцинації вчителівБезпечність приміщень і території: п’ять документів-доказів

В Україні поки дуже мала кількість закладів освіти, колективи яких досягли необхідного рівня вакцинації.

Таку інформацію зазначив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки Юрій Кононенко для Суспільного.

Як він наголосив, станом на початок вересня лише 35% працівників закладів загальної середньої освіти повністю вакциновані.

Окрім того, чиновник повідомив, що Міністерство освіти враховує лише вчителів, які пройшли вакцинацію.

«Ми не рахуємо вакциновані школи, ми рахуємо кількість працівників закладів освіти, які вакциновані. Так от повністю двома дозами або однією дозою, якщо ця вакцина передбачає вакцинування лише однією дозою, вакциновано 35% працівників закладів загальної середньої освіти», — сказав начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН.

Зокрема, він зауважв, що найкраща ситуація із вакцинацією вчителів у Київській області, в який два щеплення зробили 56% освітян. Найгірші показники у Волинській та Запорізькій областях — там препарат отримали близько 20% вчителів.

«Якщо і є школи де 80% вакциновано, то їх буквально одиниці. Поки що ми намагаємось пропагувати активно, пояснювати що це надзвичайно важливо, що вчителі перебувають в групі ризику і треба вакцинуватися. Але, мабуть, ще дуже мало закладів досягли ось цієї позначки 80%», — акцентував Юрій Кононенко.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді