У Мінцифри розповіли про корупцію із закупівлею ноутбуків для вчителів

Теми:
Усі тендери із закупівлі ноутбуків для вчителів направлені на повторну експертизу

Прояв корупції в закупівлях ноутбуків для вчителівВиховний процес у 2021/2022 н. р.: нові рекомендації МОН

Усі тендери із закупівлі ноутбуків для вчителів, які будуть придбані в рамках програми цифровізації освіти, направлені на повторну експертизу через підозри у корупційній змові.

Таку інформацію оголосив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці Facebook.

Як він відзначив, ішлося про корупцію з подальшим отриманням «відкатів» на мільйони гривень.

«Ноутбук кожному вчителю, справедливі умови та жодної корупції під час держзакупівель. Разом з СБУ та МОН ми запідозрили корупційну змову з ноутбуками для вчителів на мільйони гривень», — зазначив очільник Мінцифри.

Наразі всі тендери активні і зараз направлені на повторну експертизу для перевірки документів, яка триватиме впродовж 7 днів.

«Чому ми передали усі тендери на повторну експертизу? Ми дізнались, що шахраї, називаючись представниками членів Уряду, почали домовлятися про розподіл по областях переможців закупівель з подальшим отриманням «відкатів», — акцентував чиновник.

Окрім того, міністр цифрової трансформації наголосив, що в Україні роками наживалися на подібних «схемах» з тендерними закупівлями, але так, як раніше, уже не буде.

«Цифровізація допомагає побудувати максимально прозорі процеси та справедливі умови», — зазначив Михайло Федоров.

Варто нагадати, що Міністерство освіти і науки очікують, що цього року буде закуплено 57 тисяч комп'ютерів. Ноутбуки закріплюватимуться за шкільними навчальними кабінетами та використовуватимуться для організації освітнього процесу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді