Роз’яснення щодо реформи старшої профільної освіти в Україні

Чи передбачає реформа старшої профільної школи закриття закладів і звільнення вчителів

Реформа старшо профільної освітиЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Запланована в Україні реформа старшої профільної школи — це не про закриття шкіл. Вона передбачає зміну освітньої мережі.

Про це акцентував заступник очільника Комітету ВР із питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин, а також відповів на питання, які хвилюють освітян. Зокрема, про можливе скорочення мережі закладів та втрату роботи для частини педагогів.

Як він зауважив, у межах реформи, до прикладу, одна школа буде спеціалізуватися на 10 — 12 класах як академічний ліцей, інша — готувати з 1 до 9 класу. Для якоїсь особливо нічого не зміниться.

«Ці зміни не залежать, скажімо, від особи міністра і складу МОН, адже ми планово переходимо до 12-річної школи», — наголосив Сергій Колебошин.

Зокрема, нардеп повідомив, що мережу оптимізуватимуть, адже в Україні змінилася демографічна ситуація. Це точно призведе до трансформації. Держава в жодному разі не закриватиме школи, бо засновники орієнтовно 95 % шкіл — громади. На другому місці — приватні школи, а таких, де засновником школи є безпосередньо держава, — одиниці.

Окрім того, якщо громада зацікавлена в школі, із нею нічого не відбудеться.

Нагадаємо, що у межах реалізації реформи НУШ в Україні планують створити мережу академічних та професійних ліцеїв.

Джерело НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді