У Міносвіти розповіли, яким буде формат навчання в новому році

Як раніше вже не буде: в українських школах назвали формат навчання в навчальному році 2023-2024

Формат навчання в новому році

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Незабаром розпочнеться новий навчальний рік. Саме тому вже відомі деякі аспекти того, як будуть проводитися уроки в закладах освіти та хто точно продовжить засвоювати матеріал онлайн.

Тривалий час у зв’язку з карантином та повномасштабним наступом українські учні навчалися онлайн, а своїх однокласників бачили лише на екранах ноутбуків чи смартфонів. Уже минулого року чимало дітей стали повертатися до навчання в закладах освіти, а нині й взагалі було дозволено всім дітям вивчати дисципліни офлайн, як раніше. 

Однак, це стосується школярів, які відвідують навчальні заклади у тих регіонах, де немає бойових дій.

Нещодавно в освітньому відомстві опублікували рекомендації для коледжів, академій та вишів, що вони можуть самостійно визначати формат навчання. Більше того, ВНЗ рекомендують докласти максимум зусиль для того, аби студенти вийшли на лекції та семінари офлайн.

Окрім того, складною залишається ситуація на Харківщині, Донеччині, Запоріжжі. Області перебувають у безпосередній близькості до лінії зіткнення, а половина Донецького та Запорізького крає взагалі під окупацією.

Зауважимо, що на Харківщині очне навчання планують відновити у тих школах, де є укриття, система оповіщення, шляхи евакуації. На Донеччині ще у травні бралися за підготовку до відновлення офлайн уроків, проте це вимагає чимало коштів і сил. У Запоріжжі функціонував очно-дистанційний тип навчання, але були озвучені плани про те, щоб перейти до звичайних уроків.

За матеріалами Міносвіти

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді