Заклади освіти продовжують працювати у звичайному режимі

Усі заклади освіти поки працюють за правилами зеленого рівня

Заклади освіти продовжують працювати у звичайному режимі

Безпечність приміщень і території: п’ять документів-доказів

У МОЗ вирішили відтермінувати введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. Тому заклади освіти країни найближчими днями продовжать працювати у звичайному режимі.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Навчальний рік 2021/2022: карантин, дистанційка, вакцинація

«Лише коли постанова набере чинності, а це 7 днів від дня її розгляду на уряді, пропонуємо скликати засідання національної комісії техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій питання для встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. До того часу всі, і зокрема заклади освіти, продовжують працювати за правилами «зеленого» рівня», – зазначив міністр.

Крім того, він наголосив, що наразі в Україні хоча й спостерігається перевищення загальнонаціонального індикатора позитивних тестів серед усіх протестованих та тенденції до збільшення госпіталізацій пацієнтів із COVID-19, але ситуація не є критичною.

«При цьому ситуація не є критичною, в основному стрімкі зміни в індикаторах пояснюються законом малих чисел, коли зміни в абсолютних цифрах показують великі зміни у відносних. Тому, наслідуючи практику європейських країн та США, ми пропонуємо наблизити якість життя вакцинованого населення до звичного», – додав Ляшко.

Також він повідомив, що Міністерство охорони здоров’я спільно з іншими міністерствами працює над змінами до карантинних норм аби дотримуватись балансу між захистом населення від коронавірусу та його благополуччям.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74149

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді