Україна посіла 35 місце у глобальному рейтингу знань англійської мови

Яке місце посідає Україна у глобальному рейтингу зі знання англійської мови

Рівень володіння англійською серед населення

Готовність до роботи влітку: експрес-перевірка

У 2022 році наша країна посіла 35 місце серед 111 країн, громадяни яких складали EF Standard English Test онлайн. Тест розробила міжнародна компанія Education First для людей, які вивчають англійську мову.

За словами очільника Комітету з питань освіти, науки та інновацій ВРУ Сергія Бабака, рівень українців, які взяли участь у тестуванні, у середньому відповідає В2. Протягом останніх років Україна потрохи додає у рейтингу.

Відповідно до результатів рейтингу, дівчата гірше володіють англійською, ніж хлопці, після закінчення школи. Однак згодом виправляють ці мовні прогалини. Що цікаво, люди старшого віку постійно покращують свій рівень знання мови.

Зокрема, на рейтингу зображено, що мешканці великих міст не завжди демонструють найкращі мовні результати.

Якщо говорити про ситуацію із вивченням англійської у Європі, можна помітити, що групи, які відставали, виправляють ситуацію.

Ситуація зі знанням англійської мови в Європі

Ситуація зі знанням англійської мови в Україні

Детальніше ознайомитися з рейтингом України можна за посиланням

За матеріалами Телеграм-каналу Сергія Бабака

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4955

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді