Переможці щорічного Дитячого кіноконкурсу

10-й Чілдрен Кінофест оголосив переможців фестивалю та дитячого кіноконкурсу

Проведення дитячого кінофестивалю

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Нещодавно завершився 10-й ювілейний Чілдрен Кінофест. Цього року фестиваль дитячого та підліткового кіно стартував 30 червня та проходив у гібридному форматі, охопивши кінотеатри 10-ти найбільших міст України: Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Полтави, Вінниці, Житомира, Луцька, Хмельницького та Чернігова. Під час проведення фестивалю загалом кінотеатри зібрали у своїх залах понад 18 000 глядачів і глядачок.

Ґран-прі Чілдрен Кінофесту здобула іспанська комедія «Душа команди», яка отримала від глядачів 4,69 бала з 5. У фільмі йдеться про черницю, яка стала свідком витівок учнів школи-інтернату й заснувала там футбольну команду, аби впоратися з юними розбишаками.

Зокрема, під час фестивалю відбувся також Дитячий кіноконкурс. Цього року організатори всьоме отримували заявки на участь від конкурсантів з усієї України. Загалом учасники надіслали понад 100 стрічок, серед яких судді обрали 20 фіналістів.

Членами журі цьогорічного Дитячого кіноконкурсу стали українські кінематографісти: режисерка анімаційного фільму «Мавка. Лісова Пісня» та авторка мультсеріалу «Пес Патрон» Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна, відома за роботами «Гніздо горлиці» та «Люся Інтерн».

Щодо переможців конкурсу, то результати наступні:

  • Ґран-прі та нагороду в розмірі 10 тисяч гривень отримала картина «Вниз по скелі» 13-річного Матвія Глазунова з міста Мукачево (Закарпатська область). Матвій не вперше стає переможцем Дитячого кіноконкурсу — у 2021 році він здобув перемогу з роботою «Мелісса», а минулого року виборов приз за найкращий анімаційний фільм у віковій категорії 11-14 років із роботою «Чорний лютий».
  • Найкращим анімаційним фільмом у категорії 7-10 років стала «Казка про Галушку» Мирослави Троцької (8 років, м. Полтава). А в категорії 11-14 років — фантастична стрічка «У пошуках нового елемента» Михайла Білика (12 років, м. Дніпро).
  • Перемогу в номінації «Найкращий ігровий фільм» у категорії 7-10 років отримала сучасна казка «Червона Шапка» Влада Потатуєва (10 років, м. Вінниця). А в категорії 11-14 років — «Біженці з моря» Ярослава Булгакова (12 років, м. Фастів Київської області).

Приз глядацьких симпатій отримав анімаційний фільм «Подорож до Кукурудзяної країни» Назара Крайового (13 років, м. Черкаси).

Ознайомитися з картинами фіналістів незабаром можна буде на YouTube-каналі Чілдрен Кінофесту.

Переможців нагородили на церемонії закриття фестивалю в Будинку кіно (Київ).

Наступний Чілдрен Кінофест відбудеться традиційно після закінчення навчального року — з 31 травня до 9 червня 2024 року.

Джерело: НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді