«Зависання» коштів на місцевих рахунках є недопустимим

Залишки субвенції мають йти на зарплату вчителям та закупівлю обладнання для шкіл

Міністр освіти про ситуацію із залишками субвенції на рахунках місцевих бюджетів

Виховний процес у 2021/2022 н. р.: нові рекомендації МОН

Безцільне «зависання» коштів освітньої субвенції на рахунках місцевих бюджетів є недопустимим явищем.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет у листі до керівників обласних і Київської адміністрацій, коментуючи накопичення майже 7 млрд грн залишків субвенції на рахунках місцевих бюджетів.

Як зазначив очільник Міносвіти, мета освітнього відомства — посилення взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування й забезпечення на законодавчому рівні ефективного використання коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

«Залишки субвенції мають йти на зарплату педагогічним працівникам, закупівлю обладнання для їдалень та навчальних кабінетів, придбання засобів індивідуального захисту. Безцільне «зависання» коштів на місцевих рахунках є недопустимим явищем у розбудові сучасного, комфортного, інклюзивного освітнього середовища», — наголосив міністр освіти Сергій Шкарлет.

Таким чином, Міністерство освіти і науки рекомендує засновникам закладів освіти провести ґрунтовний аналіз поточного стану матеріально-технічної бази та спрямувати залишки коштів за освітньою субвенцією, що утворилися на рахунках місцевих бюджетів на оплату праці педагогічних працівників та оновлення матеріально-технічної бази шкіл.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді