Перенесення початку навчального року

Південні області ініціюють перенесення початку навчального року

Перенесення початку навчального року

Виховний процес у 2021/2022 н. р.: нові рекомендації МОН

В Одеській ОДА пропонують центральній владі розглянути можливість застосування змінного розкладу початку навчального року залежно від регіону та кліматичних умов.

Йдеться про можливість подовження туристичного сезону в південному регіоні для отримання економічного ефекту з одночасним перенесенням початку навчального року в школах та університетах з 01 на 20 вересня.

Яка структура 2021/2022 навчального року

Як повідомляє директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА Дмитра Радулова, саме про вересень туристи відгукуються як про «оксамитовий сезон», тобто як найкращий час для відвідання приморських регіонів Одещини, Миколаївщини та Херсонщини.

«Продовження тривалості офіційного туристичного сезону та використання для розвитку туристичного потенціалу південних регіонів «оксамитового сезону» вересня збільшить надходження до бюджетів та надасть робочі місця тисячам мешканців. У зв’язку із зазначеним актуальним та дуже важливим для економічного й туристичного розвитку є продовження літнього періоду відпочинку, у тому числі, через перенесення початку навчального процесу», – зауважив Радулов.

З метою максимального використання туристичних ресурсів та збільшення дохідної частини в Одеській облдержадміністрації пропонують продовжити літній сезон до 20-го вересня, що потребує відповідних змін до закону «Про повну загальну середню освіту», згідно з яким навчальний процес у закладах середньої освіти має тривати не менше 175 навчальних днів.

«Слід зазначити, що практика змінного розкладу початку навчального року (залежно від регіону та кліматичних умов) є досить розповсюдженою за кордоном, зокрема, в Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, США», – зазначили в Одеській обласній державній адміністрації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді