У Кременчуці батьки вимагають обладнати укриття для повернення до офлайн-навчання

Батьківська спільнота Кременчука вимагає обладнання укриттів для відновлення офлайн-навчання

Обладнання укриттів для офлайн-навчання

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

У Кременчуці Полтавської області немає офлайн-навчання вже понад рік. Місцева влада пояснює це тим, що там погано обладнані укриття. Окрім шкіл, така сама проблема і з садочками — до червня 2023 вони не працювали, а тепер відкрилися частково, на неповний день.

Таку інформацію зазначила народна депутатка України Інна Совсун.

«Щоб забезпечити рівні умови для жінок, треба відкрити садки та школи, щоб, окрім опіки над дітьми, жінка могла займатися іншими своїми справами, як мінімум — працювати», — зауважила вона. 

Зокрема, повна відмова від традиційної, офлайнової форми навчання в місті обмежує право матерів на працю.

Як повідомила народна депутатка, міська влада ніяк не реагує на запити батьків, ігнорує їх і обласна рада, і всі, до кого зверталися.

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

«Жодних звітів, адекватних роз’яснень про ситуацію немає. Одна мама сказала: здається, ніби всі демократичні інструменти вичерпано, і в нас опускаються руки. Адже спочатку був ковід, діти нормально не вчилися 3 роки, а тепер — повномасштабна війна», — акцентувала Інна Совсун.

Окрім того, у повідомленні зазначається, що цьогоріч у Кременчуку профінансували ремонт укриття в одній зі шкіл — на понад 1 млн грн. Однак тепер цю школу хочуть закрити, а дітей — перевести на другу зміну до іншого закладу.

«Що цікаво, після нашої поїздки місцева влада раптом опублікувала інформацію про облаштування укриттів у школах та дитсадках міста. Раніше лунали відмовки — під час війни таке розголошувати небезпечно. Лупаймо сю скалу, руки опускати точно не варто», — наголосила народна депутатка.

Саме тому вона направила звернення щодо ситуації в Кременчуці до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та планує поінформувати міністра освіти та науки Оксена Лісового.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді