Цьогорічне НМТ було небувалим щодо порушень учасників

Проведення НМТ стало безпрецедентним щодо кількості проявів недоброчесності

Аналіз проведення НМТ-2023

Як провести тарифікацію педагогів

Проведення національного мультипредметного тесту цього року стало безпрецедентним щодо кількості проявів недоброчесності серед вступників до вишів.

Відповідну інформацію зазначила директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко під час коментування проведення цьогорічного НМТ. 

Як вона повідомила, в УЦОЯО бачили світлини зі змістом завдань, які публікували учасники НМТ.

Зокрема проблемою було те, що деякі вступники направляли завдання своїм друзям або репетиторам.

«Ми бачили світлини у соціальних мережах із фотографіями. І це є величезною проблемою. Результати робіт учасників, які проявляли недоброчесність, були і ще будуть анульовані», — зауважила керівниця УЦОЯО.

За словами директорки центру, вона зазначила, що для запобігання проявам недоброчесності УЦОЯО надалі посилить контроль за випадками недоброчесності з боку учасників.

«Що ми робимо, щоб запобігти цьому? Це, безперечно, й робота інструкторів, які майже на кожній зміні виявляли мобільні телефони в учасників і, звичайно, аналіз баз даних. В наступні роки доведеться ще посилити цю складову і певними способами намагатися ще краще запобігти будь-яким списуванням», — наголосила Тетяна Вакуленко.

Окрім того, вона висловила жаль з приводу намагань багатьох вступників отримати результат НМТ нечесним шляхом.

«Маю зазначити, що це досить прикра ситуація, коли учасник, який або в Україні, або навіть за кордоном намагається сфотографувати тестові завдання, направляє їх своїм друзям або репетиторам, отримує підтримку в розв’язанні цих тестових завдань. Це прикро, адже ви починаєте своє життя з недоброчесності та в дорослому майбутньому навряд чи це є хороша теза, особливо якщо це є майбутнє в оновленій Україні після перемоги», — акцентувала директорка УЦОЯО.

Нагадаємо, що офіційні результати тестування за шкалою 100–200 балів будуть оголошені 28 червня шляхом розміщення балів кожного учасника в персональному електронному кабінеті.

Вступна кампанія цього року переважно здійснюватиметься дистанційно через електронні кабінети вступника, реєстрація яких розпочнеться 01 липня.

Прийом заяв і документів від вступників триватиме у період з 19 до 31 липня.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді