Заклади освіти доєднають до системи охорони поліції

Кабінет Міністрів планує включити школи всіх форм власності до системи охорони поліції

Система охорони для закладів освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Міністерство внутрішніх справ спільно з Міністерством освіти та науки підготували зміни до урядової постанови щодо включення закладів освіти всіх форм власності до системи охорони поліції.

Таку інформацію зазначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час наради щодо завершення 2022/23 навчального року та підготовки закладів освіти до 2023/24 навчального року

Насамперед, заклади освіти будуть обладнувати камерами спостереження, пультами охорони тощо. 

Окрім того, очільник МВС зауважив, що у рамках реалізації Концепції безпеки закладів освіти та Декларації про безпеку шкіл, міністерство та Національна поліція України розробили проєкт спільного з МОН наказу «Про затвердження порядку раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти».

Відповідний проєкт має на меті створення алгоритмів дій у разі виникнення загрози для учасників освітнього процесу. Серед іншого, цим наказом пропонується впровадити «паспорт безпеки» закладу освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5014

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді