МОН рекомендує починати підготовку до нового навчального року

Забезпечення безпечного середовища має стати пріоритетом діяльності керівників

Підготовка до нового навчального рокуГотовність до роботи влітку: експрес-перевірка

 

У Міністерстві освіти та науки пропонують департаментам освіти і науки розпочати роботу щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року та проходження осінньо-зимового періоду 2023/24 року.

Зокрема в освітньому відомстві акцентують на необхідності вважати забезпечення безпечного освітнього середовища пріоритетним напрямком діяльності керівників всіх рівнів.

Для того щоб заклад освіти своєчасно та якісно підготувався до нового навчального року, Міносвіти пропонує врахувати в роботі Інструктивно-методичні матеріали щодо порядку підготовки закладу освіти до нового навчального року.

Окрім того, для організації освітнього процесу в очній формі навчання МОН рекомендує продовжити відповідну роботу щодо забезпечення закладів освіти об’єктами фонду захисних споруд шляхом облаштування існуючих та будівництва нових захисних споруд цивільного захисту, споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів закладів освіти.

Також засновники та керівництво закладів освіти мають передбачити забезпечення мінімальних вимог для належної організації освітнього процесу в захисних спорудах.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4991

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді