Вчителька та директор школи в Дніпрі отримали догани за мовний конфлікт

Директорка закладу освіти й вчителька отримали догани після мовного скандалу в Дніпрі

Мовний скандал у школі ДніпраЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

У Дніпрі в школі №126 стався інцидент через спілкування російською мовою. У профільному комітеті вчительці та директору школи виписали догани.

Таку інформацію зазначили на сайті Радіо Свобода

Нещодавно вчитель місцевої школи використовувала під час спілкування з учнями російську мову, на що мати однієї учениці зробила їй зауваження. Після цього, за словами жінки, її дитину почали цькувати однокласники, а її саму — видалили з батьківського чату. 

Згодом начальниця відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики міськради Дніпра Людмила Кошман зауважила, що після звернення мами учениці до школи №126 здійснили комісійний виїзд. У підсумку директор та вчитель отримали догану за недотримання мовного законодавства.

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

«Ми приїхали під час освітнього процесу, розмовляли з керівником, із заступниками директора, вчителями, подивилися сам освітній процес. Ми могли зайти в кабінети, де вчитель поводив урок, і могли послухати, що вчитель і якою мовою говорить, як спілкуються з дітьми. Заходили по черзі до різних вчителів. Відвідали уроки, переглянули документи закладу. А тоді вже було комісійно вирішено винести догану керівникові закладу за невиконання мовного законодавства», — наголосила Людмила Кошман.

Однак в адміністрації закладу освіти повідомили, що ситуацію з’ясували та факт булінгу дитини не підтвердили. Як зауважили в профільному комітеті, заклади освіти — автономні. І випадки булінгу розглядаються, за процедурою, саме в закладах.

Окрім того, начальниця відділу освіти міськради Дніпра зауважила, що за минулий рік до управління надійшло три скарги за недотримання мовного законодавства в школах Дніпра. Вони стосувалися вживання вчителями російської мови на уроках та використання російськомовного контенту. А на всі випадки у комітеті відреагували перевірками. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді