Міносвіти докладає максимум зусиль для необхідного функціонування мережі дитсадків

Наразі в Україні дошкільною освітою охоплено понад 750 тисяч малюків, що складає 65% дітей дошкільного віку

Функціонування мережі дитсадків

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Міністерство освіти та науки й місцеві органи управління освітою наполегливо працюють, аби забезпечити функціонування мережі дошкільних закладів та доступу дітей до якісної дошкільної освіти.

Таку інформацію зазначено на сайті Міносвіти у відповідь на публікації деяких ЗМІ щодо можливого зникнення традиційних закладів дошкільної освіти.

Як повідомляють у МОН, наразі мережа закладів дошкільної освіти суттєво страждає через наслідки війни.

Станом на 11 травня, з майже 15 тисяч дитсадків, що функціонували до початку війни, понад тисяча пошкоджені або зруйновані. Також варто зауважити, що 846 закладів розташовані на окупованих територіях, а 131 залишається прихистком для внутрішньо-переміщених осіб.

Зокрема, освітній процес триває у 10 367 закладів дошкільної освіти. Дошкільною освітою охоплено понад 750 тисяч дітей — 65% від загальної кількості.

Для того, щоб охопити дошкільною освітою більше дітей, які нині перебувають у складних умовах війни, в освітньому відомстві розробили методичні рекомендації, які викладено для обговорення.

Окрім того, зважаючи на відповідну ситуацію у Міністерстві освіти та науки пропонують впровадження альтернативи звичайним дитячим садкам у вигляді груп короткотривалого перебування на базі шкіл, садочків, клубів, бібліотек та інших обладнаних укриттями приміщень.

Передбачається, що створення таких альтернативних форм покращить доступ дітей до якісної дошкільної освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4936

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді