Влада формує принципи роботи щодо освітньої реінтеграції Донбасу

В Україні створять координаційні ради з питань стабілізації ситуації на деокупованих територіях

Освітня реінтеграція ДонбасуЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Уряд рекомендував Донецькій та Луганській обласним державним адміністраціям утворити координаційні ради з питань стабілізації ситуації на деокупованих територіях областей та їх реінтеграції.

Така інформація зазначена у відповідній постанові Кабінету Міністрів України. 

Насамперед утворені ради повинні розпочати підготовку проєктів планів першочергових дій із стабілізації ситуації на деокупованих територіях та їх реінтеграції.

Окрім того, у межах підготовки до дій із стабілізації ситуації має бути проведена робота з відновлення органів державної влади, безпеки, гуманітарного та медичного реагування, відновлення інфраструктури, економіки, інформаційної політики, а також робота з відновлення освітніх потреб громадян.

Під час забезпечення освітніх потреб координаційні ради мають організувати роботу з ведення обліку дітей дошкільного і шкільного віку та організації надання освітніх послуг.

Зокрема, повинні бути визначені першочергові потреби дітей з особливими освітніми потребами, організована робота з організації психологічної підтримки дітей для адаптації та відновлення в умовах воєнного стану, відновлення надання культурних послуг, зокрема з бібліотечної діяльності.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді