Міносвіти буде впроваджувати курс статевого виховання в закладах освіти

Курс статевого виховання буде впроваджений у межах нового державного стандарту

Курс статевого виховання в школіЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

У Міністерстві освіти та науки планують впровадження окремого курсу статевого виховання у межах державного стандарту для профільного рівня загальної середньої освіти, який наразі перебуває у розробці.

Таку інформацію зазначено в листі МОН співавторці електронної петиції про запровадження обов’язкового статевого виховання в школах Ірині Тишко.

Як повідомили в освітньому відомстві, у межах реалізації соціальної і здоров'язбережувальної освітньої галузі нового державного стандарту передбачається впровадження окремого курсу статевого виховання, який враховуватиме досвід європейських країн із використання програм статевого виховання під час освітнього процесу.

Зокрема, у Міносвіти зауважують, що спільно із заінтересованими органами здійснюється робота щодо розробки просвітницьких програм, курсів, інформаційних та методичних матеріалів як для дітей та молоді, так і для їх батьків, вчителів, інших дорослих, що долучаються до статевого виховання.

«В Україні статеве виховання інтегровано у систему загальної середньої освіти і здійснюється через зміст обов'язкових для вивчення предметів і систему виховної роботи. Для реалізації програм статевого виховання розробляються навчально-методичні матеріали, здійснюється підготовка педагогів в системі післядипломної педагогічної освіти», — наголосили у Міністерстві освіти і науки.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74149

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді