Цифрова трансформація в освіті: які плани

Впродовж наступних п'яти років МОН має планує здійснити цифрову трансформацію освіти
Цифрова освіта в Україні

Академічна доброчесність у школі: як розвивати

МОН має намір впродовж п'яти років здійснити цифрову трансформацію української освіти і науки.

Розроблено проєкт Концепції цифрової трансформації освіти і науки на період до 2026 року.

«На сьогодні дедалі більше професій потребують набуття високого рівня цифрових навичок та володіння новими технологіями. Ця потреба також поглиблена наслідками пандемії коронавірусу COVID-19, яка загострила проблему розвитку та опанування технологіями в системі освіти задля забезпечення прав громадян на якісну освіту», – зазначають розробники документа.

Ухвалення концепції має розв'язати проблеми, пов'язаних з низьким рівнем цифрових компетентностей учасників освітнього процесу, застарілого змісту освіти з навчальних предметів інформатичної галузі, відсутністю сучасної техніки і технологій, а також достатнього покриття мережі Інтернет в закладах.

Кінцевою метою документа є використання цифрових технологій для трансформації процесів у системі освіти і науки з метою їх спрощення, автоматизації та зручності для користувачів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді