В Україні презентували оновлене меню

Теми:
В Україні презентували шкільне 4-тижневе меню, яке підготувала робоча група з великої кількості експертів харчової галузі

Оновлене меню шкільного харчування

Відпустка вчителю, в якого закінчується строковий договір: чи надаватиВ Україні презентувати шкільне 4-тижневе меню, яке підготувала робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та командою проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ.

Таку інформацію опублікували на сайті Міністерства освіти і науки України.

Ознайомитися детальніше з розробленими меню, технологічними картами та іншими супутніми документами можна на сайті МОЗ. Планується, впровадження оновленої системи шкільного харчування з 1 вересня наступного навчального року.

У розробленому меню налічується 160 страв, які будуть використовувати залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу освіти. Раціон учнів стане більш збалансованим і різноманітним.

«У меню шкільних їдалень з’являться традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції, буде збільшено кількість фруктів та м’яса в раціоні. До меню додаються покрокові рецепти та технічні картки, що значно полегшить роботу працівників шкільних їдалень», — повідомив шеф-кухар Євген Клопотенко.

Зі свого боку, Міністерство економіки підготувало та затвердило низку нормативно-правових актів, що впроваджують нові процедури організації безпечного харчування в закладах освіти:

гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти;

методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних чинників та контролю в критичних точках, у закладах освіти;

методичні рекомендації щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.

Наступним важливим кроком реформи буде імплементація змін на місцях, впровадження системи контролю, продовження модернізації харчоблоків та популяризації культури здорового харчування в суспільстві.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді