У МОН розповіли як відбуватимуться випускні урочистості

Педколективи шкіл самостійно вирішать питання дозволу та формату випускних вечорів

Проведення випускних урочистостей

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

У школах України педколективи самостійно вирішуватимуть, чи дозволяти проведення випускних вечорів та у якому форматі вони відбуватимуться.

Таку інформацію зазначив заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко під час телемарафону. 

Як він зауважив, школи мають враховувати безпекову ситуацію на місцях.

«Міністерство рекомендує воєнним адміністраціям та школам враховувати безпекову ситуацію та організовувати урочистості відповідно до вимог воєнного стану. Таким чином, адміністрація та вчителі навчального закладу будуть самостійно вирішувати, чи проводити випускний у конкретній школі», — наголосив заступник очільника Міносвіти.

Окрім того, Андрій Вітренко висловився, що великі святкування у воєнний час є недоречними, але і дитинство у дітей забирати не треба.

Зокрема він повідомив, що у тих школах, де навчання відбувалось онлайн, офлайн святкувань не буде.

«Навіщо наражати дітей та їх батьків, вчителів на небезпеку. Все треба робити відповідно до розуму, відповідно до безпекової ситуації», — акцентував Андрій Вітренко.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4934

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10352

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді