Кабмін має розглянути впровадження програми статевого виховання в школах

КМУ опрацює питання впровадження обов’язкового статевого виховання у школах

Програма статевого вихованняЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Володимир Зеленський звернувся до Кабінету Міністрів з проханням опрацювати питання впровадження обов’язкового статевого виховання у закладах освіти.

Це відповідь на петицію щодо необхідності розробки програм статевого виховання дітей і молоді, які відповідатимуть найкращим світовим практикам.

Як зазначали автори петиції, в умовах великого об’єму інформаційних джерел та безмежних можливостей інтернету діти самотужки отримують доступ до відео, яке є часто викривленим і пропагують насильство.

Вимоги пожежної безпеки: чекліст

«Учні й учениці повинні знати про фізіологічні та психологічні зміни, пов’язані зі статевим дозріванням, про методи контрацепції, незаплановану вагітність, особисту безпеку, знати законодавство і розуміти базові принципи культури згоди», — повідомляється у тексті звернення.

Зокрема ініціатори петиції акцентують, що обов’язкове статеве виховання дітей та молоді, починаючи з початкової освіти, має значно знизити ризики насильства, рівень злочинності, кількість підліткових вагітностей тощо.

Після опрацювання пропозицій, викладених в петиції, Кабінет Міністрів поінформує про результати Президента України й авторів звернення.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді