Результати опитування вчителів щодо методів компенсації освітніх втрат

Найчастіше компенсація втрат навчального часу школярів компенсується самостійною роботою

Методи компенсації освітніх втратГотовність до роботи влітку: експрес-перевірка

Здебільшого компенсація втрат навчального часу школярів, спричинена повітряними тривогами та відключенням електроенергії, здійснюється за рахунок самостійної роботи учнів.

Така інформація зазначена в результатах опитування учителів і директорів шкіл, яке було проведено у рамках дослідження щодо якості організації освітнього процесу в умовах війни.

Відповідно до результатів дослідження, 84% керівників закладів освіти та 90% учителів запевняють, що долають втрати у навчальному часі, спричинені повітряними тривогами, відключенням електроенергії тощо.

Серед частих шляхів компенсації освітніх втрат — надання учням навчальних матеріалів (презентація, відео, аналогічні навчальні заняття онлайн — 84 % у містах та 78 % у селах) та завдань для самостійного опрацювання (48 % у містах та 65 % у селах).

Групові та індивідуальні консультації, метою яких є компенсація втрат навчального часу, проводять у 65% закладах освіти у містах та 3 % у селах.

Навчальні заняття в інший час проводять у третині закладів у містах та в половині у селах.

Ущільнюють навчальний матеріал для компенсації навчального часу школярів у третині українських закладів освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді