Студентів у вишах відраховуватимуть за плагіат

Відрахування за факт плагіату буде здійснюватися відповідно до внутрішніх документів вишу

Відрахування студентів за плагіат

Як провести тарифікацію педагогів

Міністерство освіти і науки пропонує включити факт порушення академічної доброчесності до переліку підстав для відрахування студента з закладу вищої освіти.

Така норма про плагіат зазначена в проєкті Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах вищої освіти.  Відповідний документ винесений МОН для громадського обговорення.

У проєкті йдеться, що факт порушення академічної доброчесності здобувачем вищої освіти має бути виявлено та встановлено відповідним чином.

Під час здійснення процедури відрахування за плагіат мають бути дотримані передбачені законом права студента, щодо якого порушено питання про порушення ним академічної доброчесності.

Ознайомитися із документом проєкту положення можна в прикріпленому документі. 

Громадське обговорення проєкту положення триватиме до 10 травня.

Пропозиції та зауваження потрібно надсилати на електронну адресу [email protected].

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247952

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді