Українські школярі мають навчатися в безпечному просторі

Питання безпеки буде одним із пріоритетних ще багато років і після завершення війни

Організація безпечного простору

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Питання безпеки буде одним із пріоритетних ще багато років і після завершення війни. Для цього вже зараз Уряд формує нову систему й нові підходи.

Такий акцент зробив прем’єр-міністр Денис Шмигаль щодо схвалення урядом Концепції безпекизакладів освіти.

Як він зазначив, йдеться не лише про розбудову сучасних комфортних укриттів. Концепція також передбачає нові підходи до пожежної безпеки, охорони шкіл із залученням відповідних підрозділів поліції, нові підходи до пропускного режиму, відеоспостереження, інклюзивності.

«Концепція також дозволить впроваджувати чіткі алгоритми дій у разі небезпеки, додаткове навчання для вчителів та учнів про те, як діяти в різних ситуаціях. Ми хочемо, аби наші діти продовжували навчання у максимально безпечному просторі», — наголосив прем’єр-міністр.

Зокрема Денис Шмигаль зауважив, що цьогоріч регіонам передбачено 1,5 млрд грн субвенції на облаштування в школах якісних укриттів.

Від місцевої влади уряд очікує швидких результатів та ефективного використання виділених коштів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді