В українських школах реалізовуватимуть концепцію безпеки

Концепція містить стратегічне бачення створення безпечного освітнього середовища у закладах освіти

Концепція безпеки в закладах освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

У Кабінеті Міністрів затвердили Концепцію безпеки закладів освіти, яка містить стратегічне бачення створення безпечного освітнього середовища у школах.

Зокрема в Міністерстві освіти та науки зауважили, що реалізація концепції надасть можливість для закладів освіти організувати навчання в очному режимі.

Передбачається, що реалізація концепції має сприяти забезпеченню комфортного перебування в об’єктах фонду захисних споруд закладів освіти, а також підвищити ефективність превентивних заходів щодо запобігання правопорушень в освітньому середовищі.

Окрім того, створені безпечні умови повинні сприяти емоційному добробуту всіх учасників освітнього процесу.

Серед важливих заходів концепції ті, що спрямовані на запобігання проявам фізичного та психологічного насильства, а також дотримання прав і норм інформаційної та соціальної безпеки кожного учасника освітнього процесу.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді