Навчання в закладах освіти зможуть пройти безробітні

Затвердили новий порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних. Завдяки порядку, безробітні зможуть самостійно обрати заклад освіти та пройти професійне навчання.

Безробітні зможуть пройти навчання в закладах освіти

Професійне навчання безробітних буде відбуватися за принципом «гроші ходять за людиною». За словами Юлії Свириденко, міністерки економіки, це мало б позитивно вплинути на ринок праці і знизити кількість безробітних.

Безробітні отримають змогу самостійно обирати заклад освіти для проходження професійного навчання. Місце навчання можна буде обирати у роботодавця безпосередньо на робочому місці за індивідуальною формою навчання або шляхом стажування. 

Крім того, планується на період навчання забезпечувати безробітних місцем для проживання.

Зарахування до закладів освіти та навчання буде здійснюватися на підставі сертифікатів.

⇒ Педагогічна практика в закладі дошкільної освіти

image64
ТВОЄ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ Зараз перед кожною школою стоїть завдання розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Як це зробити та що потрібно врахувати?
Самооцінювання освітньої діяльності, грунтовний аналіз, правильний вибір шляху, постановка мети, реалізація шляхів, оформлення відповідних документів допоможе вашому закладу успішно пройти інституційний аудит.



Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді