Зміни в процесі закупівель шкільних підручників

Відсутність попередньої оплати могла призвести до затягування процесу видання підручників

Зміни в процесі закупівель шкільних підручників

Наказ про уточнення посадових інструкцій: ПРИКЛАД

Уряд дозволив розпорядникам бюджетних коштів здійснювати попередню оплату послуг, пов’язаних з виданням, придбанням та зберіганням підручників.

Електронний чи паперовий підпучник: як обрати

Таке рішення було затверджено 24 березня.

У МОН України повідомили, що необхідність таких змін виникла у зв'язку з діючими обмеженнями, згідно з якими, через поширення коронавірусної хвороби, в Україні забороняється здійснення попередніх оплат товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти.

«Однак відсутність попередньої оплати могла призвести до затягування процесу видання підручників та посібників для учнів і педагогічних працівників. Задля уникнення зазначених ризиків уряд вніс відповідні зміни», — зазначили у Міносвіти.

Окрім того, у Міністерстві науки і освіти акцентували, що в 2021 році планується друк підручників для учнів 4-х, 8-х класів та навчально-методичної літератури для педагогічних працівників загальним накладом понад 11 млн примірників.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді