МОН рекомендує заходи щодо запобігання поширення руху ПВК «Рьодан»

Міносвіти висловлює занепокоєння щодо поширення агресивної субкультури серед підлітків

Поширення субкультури ПВК Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

У Міністерстві освіти та науки занепокоєні поширенням агресивної субкультури «Рьодан» серед підлітків, через що педагогічним працівникам рекомендовано вжити заходів, які мають запобігти поширенню цього явища серед молоді.

Таким чином був створений рекомендаційний лист, метою якого є запобігання протиправним діям підлітків та організації превентивних заходів щодо формування толерантних стосунків.  Документ надано керівникам місцевих департаментів освіти і науки та керівникам освітніх закладів.

Нагадаємо, йдеться про нову субкультуру, що натхнена японським аніме та нещодавно поширилась у росії.

В освітньому відомстві зауважують, що на переконання правоохоронних органів, дії «ПВК Рьодан» є спробою росіян використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

Через це, у Міністерстві освіти і науки рекомендують з’ясувати першопричини, які спонукали підлітків приєднатися до небезпечних субкультур та надати відповідну допомогу в їх подоланні.

Зокрема, у школах потрібно проінформувати учасників освітнього процесу із існуючими молодіжними субкультурами, їхніми основними рисами, позитивним і негативним спрямуванням.

Серед рекомендацій Міносвіти задля запобігання поширенню агресивної субкультури: проведення занять для учнів з елементами тренінгу «Всі ми — різні, всі ми — рівні», творчі дискусії на тему «Молодіжні субкультури: за і проти», «Вчимося бути толерантними», «Що спільного?», «Біла ворона», «Чарівне озеро».

Окрім того, учителям рекомендовано створити колажі «Світ толерантності» і «Світ інтолерантності», «Риси толерантної особистості» тощо.

«Для того, щоб навчити дітей безпечній поведінці у виховній системі закладу освіти необхідно систематично приділяти увагу національно-патріотичному вихованню, культурі взаємостосунків школярів, методам ненасильницького спілкування тощо», — акцентують у Міністерстві освіти та науки.

Також учителям варто налагодити взаємодію з батьками, зокрема, рекомендувати їм звертати увагу на контент, який споживає дитина, пройти базовий курс кібербезпеки, слідкувати, чи не відбувається у дитини різких перепадів настрою тощо.

Зміст рекомендацій має бути доведений до відома керівників органів управління освітою різного рівня, керівників та педагогічних працівників закладів освіти з метою запобігання протиправним діям підлітків в умовах воєнного стану, організації превентивних заходів щодо формування толерантних стосунків.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді