Як розпізнати, що підліток входить до організації «Редан»: роз’яснення Нацполіції

Новий молодіжний рух «Редан» набирає популярності. Нацполіція закликає провести розмову з дітьми, щоб убезпечити їх від впливу субкультури

Як розпізнати, що підліток входить до організації «Редан»: роз’яснення Нацполіції

Безпека підлітків в інтернеті під час війни

«Редан» – це напрямок молодіжної субкультури, який поширився у лютому 2023 року. У Москві внаслідок масової бійки загинули двоє підлітків. Штучне поширення цієї субкультури – є російською інформаційно-психологічна операцією. Мета – використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні», – зазначено в повідомленні Нацполіції.

Так, у великих містах України відбуваються сутички між двома субкультурами: ПВК «Редан» та так званими «АнтиРедан». Спілкування відбувається у телеграм-каналах, де закликають підлітків брати участь у масових бійках. Дітей ділять на групи, вказують точки зборів, на місцях знаходяться інформатори.

Як розпіднати учасників «Редан»

Підлітки мають ряд особливостей, які їх відрізняють від інших. Зокрема, довге фарбоване волосся, використовують символіку «павука», одягаються у вільний одяг. Цей напрямок молодіжної субкультури засуджує насильство зі сторони інших субкультур та виступає за індивідуальний стиль.

«Закликаємо дорослих приділяти увагу дітям, постійно роз’яснювати правила поведінки та уберегти від невиправданих вчинків. Не допускайте ситуації, коли неповнолітні підпадають під вплив агресора, підтримуючи подібні флешмоби. Піклуйтесь про дітей, цікавтесь їх дозвіллям, зокрема інтересами в Інтернет–мережі, проблемними питаннями та станьте для них найкращими товаришами», – наголошують у Нацполіції. 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді