Відомі українці подякували своїм учителям

Міністерство освіти і науки України спільно з фінським проєктом «Навчаємось разом» проводять кампанію «Подякуй вчителю»

Відомі українці подякували своїм учителям

Чому не потрібно боятися сертифікації

Мета цієї кампанії — наголосити серед українців про важливу роль, яку вчителі відіграють у подальшому розвитку учнів, навіть у дорослому житті. Організатори пропонують приєднатись до героїв відеоролика, опублікованого на сторінці МОН у YouTube, та висловити вдячність своїм улюбленим педагогам, яким українці завдячують своїми успіхами.

⇒ Як вчителю працювати ефективніше: поради

До кампанії залучили представників різних професійних сфер: заступника Міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артура Селецького, телеведучу Наталію Мосейчук, дослідницю Антарктиди Марію Павловську, дитячу письменницю Таню Стус і президента Федерації Стронгмену України Сергія Конюшка.

Вони стали частиною відеоролика, в якому розповіли про своїх учителів, які зіграли значущу роль у їхньому особистому та професійному становленні. Герої відеоролика також висловили слова подяки своїм педагогам та закликали зробити це українців. Відео опублікували на офіційних сторінках МОН України і фінського проєкту «Навчаємось разом» у Facebook під хештегом #ПодякуйВчителю.

Кампанія «Подякуй вчителю» безпосередньо є фінальною частиною національного проєкту «Класний вчитель». Загалом проєкт було створено з метою промоції українських учителів як сучасних, компетентних, ерудованих і творчих педагогів, яких люблять учні та яким довіряють батьки. Сучасні вчителі вміють зацікавити дітей предметом, розкрити їхній потенціал і надихнути на подальші здобутки.

Національний проєкт «Класний вчитель» реалізується за ініціативи Міністерства освіти і науки України та фінського проєкту підтримки реформи української школи «Навчаємось разом». А також фінансується ЄС і Міністерством закордонних справ Фінляндії.

Мета національного проєкту — показати суспільству, як змінюються українська школа та вчителі, а також започаткувати ініціативу «Дякую вчителю».

У межах кампанії «Класний вчитель» створено:

  • онлайн-опитування для батьків учнів та вчителів, за результатами якого було отримано портрет ідеального вчителя, як його бачать батьки та самі вчителі;

  • спецпроєкт з онлайн-виданням «Українська правда.Життя» про сучасні формати освіти та важливі компетентності педагогів, які вони мають застосовувати на практиці в Новій українській школі;

  • соціальний відеоролик, а також білборди з реальними українськими вчителями.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді