Проведення моніторингу щодо впливу ігрових методів навчання

В Україні дослідять ефективність впровадження ігрових методів навчання в освітній процес

Проведення моніторингу щодо впливу ігрових методів навчання

Сім небезпечних челенджів: ВРАХУЙТЕ НАЙВАЖЛИВІШЕ

В Україні заплановано проведення моніторингу якості початкової освіти, з метою з’ясування ефективності впровадження ігрових методів навчання в освітній процес Нової української школи.

Проводити дослідження буде Міністерство освіти і науки України спільно з фондом «The LEGO Foundation» та Австралійською радою освітніх досліджень (ACER).

Окрім того, під час проведення моніторингу заплановано виявити вплив діяльнісних та ігрових методів навчання на формування ключових компетентностей учнів початкової школи, зокрема читацької та соціально-емоційної.

Як зазначає заступниця міністра освіти Віра Рогова, співпраця Міністерства освіти і науки з організацією The LEGO Foundation вже має свою історію і є досить цікавою з точки зору структури, системи роботи, залученості до процесу змін підходів не тільки педагогів, а й інших представників освітньої системи.

«Наступним кроком такої співпраці має стати вивчення ефективності впроваджених в освітній процес діяльнісних та ігрових методів навчання. Впевнена, що результати такого дослідження стануть ще одним науковим підтвердженням того, що навчання через гру дає можливість розкрити індивідуальні можливості дитини», — повідомила заступниця очільника Міносвіти.

Також у освітньому відомстві акцентували, що ігрове та діяльнісне навчання є важливим для всебічного розвитку дітей, а також для розвитку когнітивної, соціальної, емоційної, креативної та фізичної сфер, які є необхідними для того, щоб діти ставали потужними агентами змін у власному житті та володіли достатніми навичками, щоб впоратися з будь-якими труднощами та зробити позитивний внесок у життя громад.

Відповідно до плану дослідження, участь у моніторингу візьмуть 25 шкіл з 5-ти областей України.

Окрім проведення оцінювальних інтерв’ю зі здобувачами початкової освіти, в межах моніторингу передбачене навчання для вчителів початкової школи інтервенційних закладів освіти, що поєднує змішаний формат тренінгів, методичний супровід та коучингову підтримку педагогів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді