Результати дослідження PISA щодо грамотності школярів

Українські учні з низьким рівнем активності онлайн демонструють гірший рівень читацької, математичної та природничо-наукової грамотності
Результати дослідження PISA щодо грамотності школярів

Така інформація зазначена в дослідженні PISA, яке було присвячене темі цифрової грамотності українських підлітків.
Виявлені показники є характерними для всіх українських підлітків 15 років, незалежно від соціально-економічного статусу, їх статі, місця розташування та типу навчального закладу.
План евакуації у разі пожежі: зверніть увагу на головне
Зокрема, у дослідженні зазначається про залежність між рівнем онлайн-активності підлітків та соціально-економічним становищем їхніх родин.
План року математичної освіти в Україні
Відповідно до результатів дослідження, найбільша частка підлітків з низькою онлайн-активністю спостерігається серед родин з низьким соціально-економічним статусом (25,6%) й у сільській місцевості (21%). Загалом серед усіх учнів 16% мають низьку онлайн-активність.
Окрім того, більше половини школярів зазначили в анкетах, що їх навчали в закладі освіти окремих елементів цифрової грамотності. Проте, такі учні мають нижчі результати із читання, ніж ті, кого в закладі освіти не навчали цьому.
Варто повідомити, що за даними PISA, віра учнів у власні сили впливає на успішність у математиці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді