Фейк ворога щодо роботи закладів освіти Києва

Ворог поширював фейкову інформацію щодо «наказу» про підготовку шкіл Києва до надзвичайних заходів

Фейк ворога про освітній процес в УкраїніТрудові відносини в умовах воєнного стану: ГОЛОВНЕ

У мережі поширили нібито «наказ» про підготовку закладів освіти у столиці України до надзвичайних заходів. Мовиться про заходи до роковин повномасштабного вторгнення.

Проте згодом у Департаменті освіти й науки Києва повідомили, що не видавали жодних наказів про передачу закладів освіти Києва під підпорядкування інших органів.

«Офіційно заявляємо — жодних наказів Департаменту про передачу закладів освіти столиці під управління будь-яких інших органів, чи для роботи за іншим профілем не видавалося. Жодних додаткових заходів, пов'язаних з воєнним станом, не запроваджувалось», — наголосили в столичному Департаменті.

Таким чином, усі заклади освіти Києва працюватимуть у звичайному режимі, всі співробітники — на своїх робочих місцях виконують свої обов'язки.

Зокрема, у Департаменті освіти та науки Києва закликали довіряти тільки офіційним джерелам і не поширювати фейкову інформацію. 

У відомстві зазначили, що напередодні річниці широкомасштабної російської агресії ворог чинить провокації. Їхня мета — посіяти паніку серед цивільного населення України та Києва.

За словами співробітників Департаменту, що одна з таких провокацій — розповсюдження фейкового нібито «наказу» Департаменту освіти та науки міста Києва.

Окрім того, вороги поширювали неправдиву інформацію щодо того, що нібито на базі закладів освіти можуть «створювати» шпиталі або «передавати» приміщення ЗСУ, Нацгвардії чи СБУ. Також окупанти писали про нібито списки учнів, які досягли 17-річного віку. Та все це виявилось брехнею ворога.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді