ЗНО з математики планують перенести

Міносвіти планує перенести тестування з математики з 28 на 27 травня

ЗНО з математики планують перенести

Як школам працювати з 24 лютого по 30 квітня: рекомендації МОН

МОН України запланувало перенос дати тестування ЗНО з математики з 28 на 27 травня на вимогу столичного Департаменту освіти та науки.

Таку інформацію опублікував освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй сторінці Facebook.

Як він зазначає, перенесення дати проведення ЗНО з математики порушить права учасників тестування.

«Міністерство освіти і науки України планує забрати у випускників 11 класу день відпочинку та підготовки між ЗНО з англійської мови та обов'язковим тестом з математики. Попередній тест — з англійської мови — відбудеться 25 травня. За графіком наступний тест мав би бути 28 травня, що давало випускникам два повноцінних дні на відпочинок та підготовку. А тепер може бути лише один», — прокоментував освітні омбудсмен.

Відповідне рішення про зміну дати проведення тестування сталося через позицію Департаменту освіти та науки КМДА.

«За пропозицією Департаменту освіти та науки КМДА наразі готується наказ МОН про перенесення тестування з математики з 28 на 27 травня, що вважаю грубим порушенням прав здобувачів освіти», — зазначив Сергій Горбачов.

Також він обґрунтував свою позицію до відома Міністерства освіти щодо неприпустимості таких дій.

Як підготуватися психологічно до ЗНО

«Про це знає і міністр, і профільний заступник міністра. Відповіді поки що не отримав. Так нехтувати правами випускників, вносити колотнечу у процес підготовки до ЗНО — просто неприпустимо», — акцентував освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Раніше у столичному департаменті освіти і науки висловили невдоволення графіком проведення ЗНО, який, на думку його очільниці, заважатиме проведенню цьогорічного свята Останнього дзвоника.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді