МОН реформує забезпечення шкіл підручниками

Цього року Міносвіти планує повністю реформувати систему забезпечення шкіл підручниками

МОН реформує забезпечення шкіл підручниками

План евакуації у разі пожежі: зверніть увагу на головне
Міністерство освіти і науки запланувало в цьому році здійснити повну реформацію системи забезпечення шкіл підручниками.
Таку інформацію повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет під час засідання Колегії МОН України, на якому був ухвалений перелік підручників для 4-го класу, що можуть друкуватися за кошти державного бюджету в 2021 році.
Підручники обиратимуть конкурсним шляхом
Як він зазначив, відомство вже провело детальний аналіз проєктів підручників, а фрагменти електронних версій оригінал-макетів підручників надано для ознайомлення громадськості.
«Далі — підготовка підручників до друку, їх видання та доставляння до кожного закладу освіти. Ці процеси мають бути реалізовані максимально якісно та у визначені терміни», — прокоментував очільник Міносвіти.
Також Інститутом модернізації змісту освіти, на виконання доручення міністра розробляється новий порядок відбору підручників.
Відповідно до нового проєкту передбачено доступність до фрагментів електронних версій підручників на всіх етапах конкурсного відбору. Також, заплановано забезпечити відкритість та прозорість проведення кожного етапу конкурсу підручників і відкритий список експертів, які будуть проводити експертизу, та їхні висновки.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді