Сертифікація вчителів 2021: відбувся перший етап

Розпочалась сертифікація вчителів 2021: участь у першому етапі взяли 1622 педагоги

Сертифікація вчителів 2021: відбувся перший етап

Чому не потрібно боятися сертифікації

27 лютого відбувся перший етап сертифікації педагогічних працівників 2021 — незалежне тестування фахових знань та умінь учителів початкової школи. Участь у ньому взяли 1622 вчителі.

Учасникам першого етапу потрібно було виконати завдання на оцінювання предметних компетентностей, а також на визначення обізнаності в сучасних і традиційних методах та прийомах навчання, організації безпечного й комфортного середовища, плануванні освітнього процесу.

Інформацію про допуск або недопуск до наступного етапу та результати сертифікації будуть розміщені в кабінетах учасників сертифікації не пізніше 17 березня.

Другий етап сертифікації — самооцінювання власної педагогічної майстерності — заплановано на період з 29 березня до 20 квітня. Його проводитиме Державна служба якості освіти.

Сертифікація педагогічних працівників − це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Метою сертифікації є виявлення та заохочення вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

У разі успішного проходження сертифікації, педагог зможе отримувати надбавку у 20% до заробітної плати. Зокрема, вдале проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді