Пенсіонери можуть працювати без контракту

Суд визнав неконституційним припис Закону України «Про повну загальну середню освіту», яким було порушено принцип рівності

Пенсіонери можуть працювати без контракту

Як досягти довіри в колективі під час дистанційки

Про рішення повідомили на пленарному засіданні Конституційного Суду України.

Так, Конституційний Суд розглянув справу за конституційним поданням 56 народних депутатів щодо відповідності Конституції України (конституційності) приписів абзацу третього частини другої статті 22 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Відповідно до припису, вчителі, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, мають працювати на основі трудових договорів, що укладаються строком від одного до трьох років.

Однак, під час розгляду справи Суд визнав, що даним приписом порушено принцип рівності.

«Цей припис призвів до поділу педагогічних працівників на дві категорії та створив умови для дискримінаційного підходу до однієї із них, а саме поставив у нерівне становище тих педагогів, які досягли пенсійного віку та отримують пенсію», – зазначено у повідомленні.

Суд визнав оспорюваний припис Закону України «Про повну загальну середню освіту» таким, що не відповідає Конституції України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Завершуємо навчальний семестр у школі

На закінчення навчального семестру в закладах загальної середньої освіти педагоги підбивають підсумки роботи, звітують. Нині звіт учителя за семестр — це здебільшого вчасне виставлення оцінок за семестр, коректно заповнені класний журнал і табелі навчальних досягнень учнів
206527

Психолого-педагогічна характеристика учня: як скласти

Часто практичним психологам закладів освіти надходить запит на діагностику дитини та подання результатів обстеження в різні служби. Оптимальним варіантом представлення результатів обстеження є психологічна характеристика учня.
405900

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді