Заклади освіти на Черкащині отримали завдання надати звіти про волонтерську діяльність

Школи отримали таблицю, яку необхідно заповнити, надавши звітні дані про кількість благодійних заходів

Волонтерська діяльність в УкраїніЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

У Черкаській області збирають звіти про волонтерську діяльність закладів освіти.

Таку інформацію розповсюдила місцева мешканка регіону в Facebook. 

Як вона повідомляє, заклади освіти отримали таблицю, яку необхідно заповнити, надавши звітні дані про кількість благодійних заходів, суму зібраної допомоги, вагу зібраних продуктів харчування, кількість придбаних автомобілів, дронів, тепловізорів тощо.

«Дякую обласній управі освіти за оперативне доповнення картинки, яка ілюструє ситуацію ... необхідності допрацювати в комунікаціях, причому і в самій системі. Бо, здається, що на світ Божий винесли тільки таблицю, яку заклади освіти отримали без супровідного листа чи окремо від нього (хто поекономив на переписці — хай розбираються). Наводжу цей лист, який пояснює наміри управління, як виявляється, цілком логічні і корисні. Тобто, суть — нормальна. А з формами треба працювати…» — зазначає користувачка Оксана Колісник.

Зокрема, у своєму дописі жінка наводить лист, у якому Управління освіти та науки Черкаської обласної державної адміністрації пояснює необхідність подачі такого звіту «узагальненням та популяризацією інформації про діяльність колективів закладів освіти щодо волонтерської діяльності у воєнний період».

Надати звіти заклади освіти мають до 9 лютого 2023 року.

Дописувачка наголошує, що про такі ініціативи чиновників має дізнаватись широкий загал.

«Що там у нас в законах «Про освіту», «Про загальну середню освіту»? Які функції-задачі-відповідальності закладів освіти? Пані та панове, ви вчаділи?» — висловлює невдоволення Оксана Колісник.

Звіт про волонтерську діяльність шкіл

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10248

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді