У ВР не дійшли до спільного рішення щодо моделі НМТ-2023

Проти презентованої моделі НМТ виступила фракція Європейської солідарності

Голосування ВР за модель НМТ-2023Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Верховна Рада не змогла ухвалити в цілому законопроєкт 8228-1, що відкриває можливість Міністерству освіти та науки провести вступну кампанію за результатами НМТ, модель якого була презентована 20 січня.

Таку інформацію зазначив голова освітнього парламентського комітету Сергій Бабак щодо результатів розгляду законопроєкту на засіданні ВР. 

За результатами голосування, урядовий законопроєкт було ухвалено лише за основу, що передбачає необхідність ще одного голосування у парламенті.

Нагадаємо, що законопроєкт 8228-1 має відкрити можливість Міносвіти провести національний мультипредметний тест за схемою 2+1, відповідно до якої обов’язковими  предметами тесту є українська мова й математика, а предметами на вибір є історія України, одна з іноземних мов, біологія, хімія та фізика.

Однак проти ухвалення цього рішення виступила фракція Європейської солідарності, яка наполягає на тому, щоб історія України була обов’язковим предметом ЗНО.

«Заблокувала ухвалення в цілому Європейська солідарність, яка наполягає на тому, щоб історія України була обов’язковим предметом ЗНО. З трибуни заявили, що хочуть проведення НМТ як в минулому році. Ми ж наполягаємо на тому, щоб один предмет був на вибір, куди звісно входить й історія України. Отже, тепер є 7 календарних днів для подачі правок народними депутатами», — зауважив Сергій Бабак.

Окрім того, народний депутат висловив сподівання, що правок буде небагато та комітет ВР зможе винести законопроєкт на друге читання на найближче наступне засідання Верховної Ради.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді