Опублікували методичні рекомендації про особливості ДПА та ЗНО з іноземних мов

МОН розробило методичні рекомендації щодо проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у закладах загальної середньої освіти в 2020/2021 навчальному році
Опублікували методичні рекомендації про особливості ДПА та ЗНО з іноземних мов

Як запровадити брендинг — новий механізм забезпечення якості освіти

Зокрема, у завданнях з іноземної мови на ЗНО будуть 2 рівні складності для текстів: стандарт та профільний. Під час реєстрації учні мають зазначити рівень складності завдань відповідно до того, який вони вивчали в школі.

Атестація з іноземних мов має складатися з 3-х частин: аудіювання, читання й використання мови. На виконання всіх завдань ДПА відводиться 60 хвилин. У документі також пояснюється, якими мають бути мета, форма, тип та тема тексту й аудіозапису.

Крім того, для школярів, які в цьому або попередньому році отримали сертифікат або диплом міжнародного мовного іспиту з іноземної мови рівня А2 і вище (для класів, які вивчають іноземну мову за рівнем стандарту) або рівня В1 і вище (для класів із поглибленим вивченням іноземних мов), результати цих іспитів зараховуються як державна підсумкова атестація з іноземної мови.

Учні, які отримали міжнародний серитфікат мовного іспиту рівня В1, В2 і вище з 5 березня до 25 травня 2021 року і які проходитимуть атестацію у формі ЗНО, автоматично отримають 12 балів за атестацію. У документі є рекомендований перелік міжнародних мовних іспитів, за якими можна зарахувати бали за атестацію.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді