До ЗНО з української мови можна готуватися за новим правописом

Випускники можуть готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання за новим правописом

До ЗНО з української мови можна готуватися за новим правописом

Організовуємо дистанційне навчання за новим положенням

Усі випускники, що готуються до складання тесту ЗНО з української мови в 2021 році, можуть робити це, користуючись правописом, затвердженим у 2019 році.

Таку інформацію оприлюднив міністр юстиції Денис Малюська на сторінці Facebook, коментуючи рішення Окружного адміністративного суду міста Києва.

Як зазначив міністр, дане рішення не набрало законної сили і не набере його найближчим часом, оскільки Міністерство юстиції буде подавати на нього апеляційну скаргу.

«До закінчення розгляду нашої апеляції постанова Кабміну залишатиметься чинною. Тобто Український правопис, затверджений у 2019 році, залишається чинним. Це також означає що учні можуть спокійно продовжувати вчити Український правопис, затверджений у 2019 році, та готуватись за ним до цьогорічного ЗНО», — акцентував Денис Малюська.

Ще одним аргументом на користь нового правопису Малюська назвав стандартну тривалість судового розгляду в умовах пандемії.

«Ми не очікуємо яких-небудь сюрпризів щодо правопису до закінчення ЗНО. Тому як мінімум до цьогорічного ЗНО зміни правил правопису не відбудеться», — наголосив очільник Мін’юсту.

Варто нагадати, що відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1033 у завданнях ЗНО з української мови до 2024 року використовуються норми Українського правопису, які не зазнали змін.

Однак, під час написання власного висловлення учасники тестування можуть використовувати і старі, і нові правописні норми.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді