У МОЗ нагадали про вакцинацію через поширення нового штаму COVID-19

Нового штаму коронавірусу в Україні немає, але не варто зволікати з вакцинацією — МОЗ

Вакцинація від коронавірусуТрудові відносини в умовах воєнного стану: ГОЛОВНЕ

У жовтні 2022 року в США виявили новий штам коронавірусу COVID-19. Науковці досліджують його, аби зрозуміти, яку небезпеку несе цей підваріант. Наразі єдиним ефективним засобом проти коронавірусу лишається вакцинація.

Такі роз’яснення опублікували на сайті Міністерства охорони здоров’я України. 

«Останнім часом епідеміологи звертають увагу на розповсюдження нового штаму під назвою ХВВ.1.5, який вперше був виявлений у Сполучених Штатах Америки в жовтні 2022 року. 

За оцінкою американського Центру з контролю та профілактики захворювань, він вже посідає друге місце після оригінального підтипу “Омікрон”, або 40% серед всіх підтверджених випадків інфікування коронавірусом у США», — акцентують у відомстві. 

Зокрема, згідно з даними ВООЗ, новий штам коронавірусу XBB.1.5 вже виявили в 29 країнах.

Станом на початок січня 2023 року нового штаму ХВВ.1.5 в Україні не виявлено, а ситуація з перебігом коронавірусу контрольована.

Зауважимо, що наразі вакцинація є головним засобом вберегтися від важкого перебігу захворювання на коронавірус та потенційно нові підваріанти. Сьогодні в Україні є близько восьми мільйонів доз вакцини трьох типів: однодозова Johnson & Johnson, дводозові Pfizer (дитяча та доросла форми) та CoronaVac.

Курс вакцинації включає одну дозу вакцини Johnson & Johnson або дві дози іншої вакцини, доступної в Україні. Щоб продовжити захист, слід робити бустерну вакцинацію: першу — через 5 місяців, другу — через 4.

У Міністерстві охорони здоров’я наголошують, що з початку кампанії з вакцинації 15,4 мільйона українців отримали дві дози вакцини проти COVID-19. Однак, близько 12,4 мільйона не отримали першого бустера, тобто зараз не мають повноцінного захисту.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4914

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10313

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді