У Кабміні назвали пріоритети в розвитку освіти на 2023 рік

Прем’єр-міністр оголосив освітні пріоритети держави в 2023 році, серед яких укриття, дистанційне навчання та НУШ

Пріоритетні напрями освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Під час засідання Уряду, 3 січня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль озвучив пріоритети держави на 2023 рік. Серед них — освіта, зокрема, безпека навчального процесу.

Повний текст промови прем’єр-міністра оприлюднили на сайті Кабінету Міністрів. 

«Зосередимося на безпеці учнів, студентів, учителів, викладачів. Наразі 65% освітніх закладів України забезпечені укриттями. Цього недостатньо, надійні та належно обладнанні укриття повинні мати всі освітні заклади», — зауважив Денис Шмигаль.

Окрім того, голова Кабміну акцентував, що дистанційний формат освіти будуть вдосконалювати: онлайн-навчання має захистити життя та здоров’я дітей. Відповідно, буде продовжена робота зі створення якісного контенту, інструментів асинхронного навчання, забезпечення учням і вчителям доступу до швидкісного Інтернету.

Зокрема, у 2023 році будуть продовжені реформи Нової української школи в 5-9 класах.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді