МОЗ нагадало про щеплення від менінгокока для дошкільнят

У МОЗ нагадали про важливість щеплення від менінгокока для дошкільнят

Вакцина для дітей від менінгококаІгри-знайомства для дітей

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що в Україні є вакцини проти чотирьох з 13 видів менінгококів — бактерій, які спричиняють менінгіт, менінгоенцефаліт, менінгококцемію тощо. 

Насамперед, менінгіт — запалення оболонки головного та спинного мозку, воно передається повітряно-крапельним шляхом, а без вчасного лікування 50% випадків закінчуються летально.

Відповідне нагадування опублікували на сайті МОЗ. 

У відомстві зауважили, що схеми вакцинації різняться залежно від марки вакцини та віку пацієнта та ґрунтуються на дослідженнях ефективності вакцини в різних вікових групах. Зазвичай дитині до двох років потрібна більша кількість доз вакцини, ніж старшим дітям та дорослим.

Саме тому в міністерстві закликають не відкладати з вакцинацією дитини. 

Окрім того, менінгіт є вкрай небезпечними для немовлят і дітей дошкільного віку: менінгіт може розвиватися раптово та миттєво, а симптоми — з’явитися протягом 3-7 днів після зараження. Серед пізніших симптомів — судоми чи кома.

«Вакцинацію можна починати із 6 тижнів життя. Дуже важливо захистити дитину від інфекцій до того, як вона почне активно контактувати з іншими дітьми в дитячому садку або на дитячому майданчику. Щепити дитину можна у сімейного лікаря чи педіатра, придбавши вакцину власним коштом», — акцентували у МОЗ.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Плануйте справи, щоб встигати

Універсального рецепту, як побудувати день, щоб і робочі, і особисті справи встигнути виконати, немає. Але ж у вас точно є знайомі керівники, які якось із ними справляються. Прочитайте цю статтю і дізналися чотири секрети, як встигати виконувати робочі та особисті завдання і залишатися в ресурсному стані.
2649

Як скласти освітню програму: від теорії до практики

Освітня програма — обов’язковий документ ЗДО. Педагогічні колективи мають право обирати для використання в роботі чинні освітні програми, перелік та особливості реалізації яких обговорює та схвалює педагогічна рада закладу дошкільної освіти.
24474

Як організувати фізкультурно-оздоровчу роботу в закладі дошкільної освіти

Фізкультурно-оздоровчу роботу в дошкільних закладах проводять, аби забезпечити рухову активність дітей та сприяти їхньому повноцінному фізичному розвитку. Розглянемо основні завдання
31243

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді